aanpak recruitment

Wat voor soort recruitmentvraagstuk heeft uw organisatie? Om de juiste specialist aan uw organisatie te leveren hebben wij een onderscheid gemaakt in de volgende manieren van aanpak.

Interim recruitment Strategisch
Als u voor uw organisatie een plan wilt voor de personeelsvoorziening op de langere termijn is het verstandig een strategisch plan te laten maken. Onze Interim Recruiter brengt dan samen met het management van de organisatie de lange termijndoelen in beeld voor uw organisatie. Wij maken dan een plan in overleg met u hoeveel mensen u op de langere termijn nodig heeft, met bijbehorende kwalificaties. Vervolgens maken wij een strategisch plan voor uw organisatie om de continuïteit van uw organisatie te behouden en uw groeidoelstellingen te halen.

Interim Recruitment tactisch
Heeft u een stevige Corporate Recruiter nodig, door uitval van uw huidige Recruiter, of door veel vacatures in uw organisaties? Den tactische Interim Recruiter is in staat om in korte tijd de situatie in te schatten. Onze Interim Recruiter zal snel de zaken oppakken en coördineren zodat er geen achterstanden ontstaan in het vervullen van uw vacatures.

Interim recruitment operationeel
Heeft u tijdelijk recruitment capaciteit nodig om de werkdruk op uw afdeling te verlagen? Onze Interim Recruiter zal snel de zaken operationeel oppakken en het werkaanbod wegwerken. Een Interim Recruiter op operationeel niveau zal voornamelijk aan de slag gaan met de bestaande vacatures van uw organisatie. Ook houdt de Operationele Recruiter zich bezig met het echte searchen van kandidaten.