Recruitment Online

Interim Recruitment Online

Heeft uw organisatie niet de omvang om een Interim Recruiter in te huren, of wilt u 1 vacature invullen? Bij ons is het mogelijk om een met een online recruiter uw vacature in te vullen. Door de verschillende modules die wij hebben kunnen wij een pakket op maat samenstellen die aan uw wensen voldoet. Wij kunnen u de volgende pakketten bieden:

Quick scan vacature prijs € 250,--

Met deze Quik scan brengen wij in kaart met behulp van de eisen van uw vacaturetekst hoeveel kandidaten er ongeveer werkzaam zijn die passen binnen deze vacature. Wij gebruiken hiervoor de volgende hulpmiddelen:

  • Linkedin
  • CV banken

Na de scan schrijven wij voor u een rapport waarin wij uiteenzetten hoe wij tot deze prognose zijn gekomen en schatten de slagingskans in voor het invullen van de vacature op basis van de eisen door u gesteld. U kunt dan besluiten of u de vacature op deze manier wilt gaan werven, ook zijn wij uw sparringpartner om nog eens naar de eisen te kijken of u misschien meer op competenties en groeimogelijkheden van kandidaten in moet zetten. Voor kandidaten is het juist een uitdaging als deze zich kan ontwikkelen binnen uw organisatie.

Wij publiceren uw vacature op maximaal 25 verschillende vacaturesites, die aansluiten bij de doelgroep van de vacature.  Uw vacature wordt altijd gepubliceerd op Nationale Vacaturebank, Monsterboard, Jobbird en Intermediair. Dit gaat rechtstreeks onder uw bedrijfsnaam, ook wordt uw organisatie hiermee meer bekendgemaakt op de kandidatenmarkt. Reacties worden door ons behandeld, kandidaten die niet geschikt zijn worden afgewezen en kandidaten die wij geschikt achten worden door ons gebeld voor een korte intake. Na deze intake sturen we deze kandidaten aan u door met een gespreksverslag zodat u er een gesprek mee aan kunt gaan.

Vacatureboost Zilver prijs € 2250,--

Dit is een uitbreiding op de Vacatureboost Koper, hier maken wij in overleg met u ook de selectie en met maximaal 3 kandidaten voeren wij een intakegesprek. U krijgt hiervan een uitgebreid gespreksverslag, de kandidaten worden face – to – face gesproken. Ook nemen wij de kandidaten een persoonlijkheidstest af en een teamroltest. In gesprekken wordt aandacht besteedt aan de sterke punten van de kandidaat en de leerpunten van de kandidaat.  Deze resultaten krijgt u te zien en dit wordt verwerkt in het gespreksverslag. Deze werkwijze zorgt ervoor dat u een werknemer krijgt die past bij uw organisatie.

Vacatureboost Goud € 4500,-- + 7,5% succesfee over bruto jaarsalaris inclusief vakantiegeld

Sommige vacatures zijn moeilijker in te vullen, dan is de werkwijze van Vacatureboost Zilver niet genoeg. De Vacatureboost Goud is een uitbreiding op de Vacatureboost Ziver. Maar bij dit pakket zoeken wij actief voor u op Linkedin naar de juiste kandidaat. Er wordt een plan gemaakt om eventueel de kandidaat te hunten. Wij brengen eerst in kaart welke kandidaten wij gaan benaderen en in overleg met u bepalen wij welke kandidaten daadwerkelijk worden benadert. Dit kan onder de directe vlag van uw organisatie, maar als dit gevoelig ligt dan is het mogelijk dat we dit eerst anoniem doen. U krijgt uitgebreid inzicht in de voortgangsrapportage. Bij dit pakket brengen wij een succesfee in rekening.